„STANDARD” ADA KOMMUNÁLIS KÖZVÁLLALAT

Gázszolgáltatás

Az építőiparban a gázelosztó hálózat 1989-ben indult a gáz készítés projektekel Ada faluban, ahol az elgázosítás 4 lépésben lett osztva - bővül a gázhálózat fő mérő-és szabályozó állomás HK "Potisje" a város-ig. A disztribúció hálózat a fő mérő és ellenőrző állomás-tol kezdődik, a cég HK "POTISJE"-ig. A fő cső átmérője ø160 mm kiterjesztése Prvomajska utcák, Brand Oreskovic, Vuk Karadzic, Lenin, márkás Tito marsall és Petra Drapšina útcákon mén kereztűl.

A fő vonal még mindig szétszórt hálózatok átmérőjű PE csövek Ø90, Ø63, Ø32, Ø20 mm a végső fogyasztókig mén.

Üzemi nyomás Gázhálózat 1 bar.

Áttekintés a gázkészülékek háztartására

Kéményre csatlakoztatható gázkazánok (9-28 kW)

Ezek e berendezések rákapcsolása a meglévő vagy újjan épült kéményekre történek a füstgáz elvezetése miatt.

Az ilyenfajta berendezések hibátlan működéséhez a helységnek megfelelő köbtartalmúnak kell lennie (4m3/kW).

Alapvető hiányosságuk az, hogy a beépitésük a meglévő kémény közelségétől függ.

Az emlitett gázkazánokat a következő kivitelben forgalmazzák:

körforgási vizmelegitők - csak központi fűtésre körforgási vizmelegitők

- központi fűtésre és egészségügyi célokra használandó viz melegitésére.

Homlokzati gázkazánok (9-31 kW)

Az előzőtől eltérően ezek a berendezések a levegőt nem abból a helyiségből használják amelyben vannak, hanem egy beépitett ventilátor segitségével a külső levegöt szivják be egy specialis kombinált füstcsősegitségével. A füstgáz ugyanazon kombinált füstcső segitségével juttatják el a légkörbe, ezért szükséges a kémény. Az emlitett gázkazánok a következő kivitelben vannak forgalomba: körforgási vizmelegitők - csak központi fűtésre kombinált vizmelegitők - központi fűtésre és egészségügyi célokra használandó viz melegitésére.

Gázkazánok (15-90 kW)

Alkalmasak a már meglévő kazánházakba való beépitére, ahol már létezik kazán, körforgású szivattyú és expanziós edény, mivel ezek a legtöbb modellbe nincsenek beépitve. Ezek a kazánok a padlóra szerelhetők és a kéménybe vannak bekötve.

Gázkályhák

Ezek a kályhák 2,5-7 kW kivitelben készülnek a következők szerint körforgási vizmelegitők homlokzati – parapétes Alkalmasak a helyi jellegű fűtési problémák megoldására, azokban a háztartásokban, amelyekben nincs központi fűtés.

Gáztűzhelyek

Azoknak a gáztűzhelyeknek a nagyrészét, amelyek palackozott propán-bután gázzal működnek, minimális átalakitással (a dűzni cseréjével) a földgázzal való működésre alkalmassá lehet tenni.

A földgáz háztartásba való bevezetésekor felmerült kérdések esetén jelentkezzenek az adai „Standard” KKV szakszolgálatánál ahol minden jellegű segitséget megkapnak. Útmutatást tudunk adni a bevezetés folyamatáról, fűtés módjának megválasztásáról, a kazánok kiválasztásában és ezek elhelyezésében. Tel. 024/852-012

Kapcsolat

„Standard” ada kommunális közvállalat

 8. oktobra 1 | 24430 Ada

 024/851-834

 063/10-29-433

 jkpstandardada@gmail.com

Közbeszerzés

2017. december 05.
2017. november 24.

ADA Község

© 2017 Javno komunalno preduzeće ,,Standard’’ Ada

Please publish modules in offcanvas position.