JKP ,,Standard’’ Ada nabavilo je u sklopu obnove voznog parka i mehanizacije novi profesionalni komunalni usisivač lišća TURBO 400 PERUZZO koji je namenjen za uklanjanje opalog lišća u gradskim parkovima, ali i po ulicama.

Sredinom oktobra JKP ,,Standard’’ Ada započelo je redovne jesenje radove na uređivanju zelenih površina i cvetnih leja u naseljenim mestima Ada i Mol. Kako bi se omogućila jesenja sadnja cveća radnici Sektora za uređivanje i održavanje zelenih, rekreacionih i drugih javnih površina tokom prethodnih dana radili su na uklanjanju starih biljnih rasada, te su prekopavanjem, freziranjem i drugim radovima izvršene pripreme za novu sadnju. Za jesenji period je predviđena sadnja cvieća u lejama i žardinjerama. Takođe se obnavljaju cvetne površine na kružnim tokovima na teritoriji Opštine Ada.

JKP ,,Standard’’ Ada u toku svojih redovnih aktivnosti započelo je orezivanje stabala na javnim zelenim površinama u Adi i Molu . Reč je o planiranom orezivanju stabala, čije su se grane osušile, oštetile ili ulaze u prostor instalacija na stubovima. Istovremeno je počela je i seča putnog pojasa na prilaznim putevima i kritičnim saobraćajnim tačkama radi bolje preglednosti saobraćajne signalizacije.

Nakon izgradnje nove staza kroz park iz pravca ulice Dositeja Obradovića, koja treba da obezbedi da pešaci neometano mogu da prođu do pošte i drugih uslužnih objekata, urađen je i novi pešački prelaz i postavljena vertikalna signalizacija.

Shodno planu nabavke JKP ,,Standard’’ je na Međunarodnom poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu kupilo traktor - kosilicu John Deere X 126, sa kojom će se uz postojeću kosilicu John Deere X 125, unaprediti poslovi košenja javnih zelenih površina kao i uslužno košenje trećim licima.

© 2017 Javno komunalno preduzeće ,,Standard’’ Ada

Please publish modules in offcanvas position.